Exposición Mazda Space

DIMITRIY LEVDANSKI

De los 40 proyectos que han formado parte de la ruta expositiva de la tercera edición de Photogenic Festival, el jurado -formado por profesionales de gran renombre en el mundo de la fotografía y el diseño- ha seleccionado a nuestro alumno  Dimitriy Levdanski en la categoría Nuevo Talento.

http://www.photogenicfestival.com/es/exposicion-the-very-best-of/

‘Baikonur 97’ explora i documenta la incorporació de la meva família immigrant post-soviètica a l’Espanya dels noranta a través de fotografies d’arxiu personals i edicions digitals per recrear una estètica visual surrealista i una mica còmica. Les fotografies utilitzades són retrats documentalistes d’escenes quotidianes de la meva família abans i després d’arribar a Espanya, amb fotogrames d’àmbit familiar de viatge, celebracions i el dia a dia. Cada imatge incorpora una edició digital en què es multiplica i recrea un o diversos personatges per crear la representació visual d’un plaga humana una mica invasora.

El resultat és una peça audiovisual surrealista que explora la meva identitat com immigrant a través de la idea d’invasió humana forana. L’obra presenta per mitjà de l’humor, una crítica de les connotacions negatives que els mitjans li atribueixen a la immigració avui dia. L’objectiu global de la peça és generar consciència que la immigració no és una amenaça.